Steklena flaška z zaščitno srajčko

12,00

Steklena flaška je veliko primernejša za uživanje vode, kajti ljudje smo vedno bolj osveščeni kaj škodi našemu telesu in zagotovo pitje iz plastenk na dolgi rok ravno ne pripomore našemu zdravju, zato je steklena flaška prava rešitev.

Je lahko krasno darilo, saj jo dobite z osebnim kanaliziranim posvetilom.

Flaška ni primerna za vroče napitke ali za otroke mlajše od 10 let, ker je lomljiva in obstaja nevarnost vreznin.

Rok dobave najkasneje v roku  2-5 dni!

 

Kategorija:

Opis

Več o vplivu plastike na naše telo:

  1. PET (PETE) – V večini primerov je namenjena enkratni uporabi. Obstaja možnost, da izpuščajo težko kovino antimon in kemično snov BPA, ki moti delovanje hormonov. Takšne plastenke lahko izpuščajo tudi kancerogene spojine.
  2. HDP (HDPE) – “Dobra” plastenka, z najmanjšo verjetnostjo, da bo spuščala kemikalije v vodo.
  3. PVC (3V) – Ta plastika izpušča kemikaliji, ki motita delovanje hormonov v človeškem telesu. Kljub temu je to še vedno najpogosteje uporabljena plastika za plastenke.
  4. LDPE – Plastika ne izpušča kemikalij v vodo. Kljub temu je ne uporabljamo za plastenke, večkrat jo srečamo v živilskih vrečkah.
  5. PP – ”Dobra” plastenka, uporabljajo jo za jogurtove lončke ali plastenke za sirup.
  6. PS – Plastika spušča v vodo rakotvorno snov stiren. Največkrat jo srečamo v kavnih skodelicah za enkratno uporabo ali embalaži hitre hrane.
  7. PC (ali brez oznake) – Izloča kemikalijo BPA, ki vpliva na različna obolenja. Na žalost je v plastenkah za dojenčke, športnih bidonih in posodah za shranjevanje hrane.